Nyugodt vizeken a forint - kérdés, meddig marad így

Eseménytelenül telik a forint napja, nagyobb kilengés egy kormányzati megszólalás után jöhet.
NAPI, 2013. március 14. csütörtök, 10:32
Fotó: Napi.hu

Amíg a csütörtököt 304,5 forintos euróárfolyammal nyitottunk, addig fél 11 előtt pár perccel 305,25-ön volt az árfolyam, azaz csak minimálisan gyengültünk - közölte a Napi Gazdaság érdeklődésére Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője. Mint mondta nagy kilengésekre nem lehet számítani, a nemzetközi hangulatot egy délutáni amerikai munkaerő-piaci adat befolyásolhatja, ez azonban kevésbé van hatással a forint árfolyamára, amely az utóbbi időben inkább csak helyi hírekre mozgott (bár úgy tűnik, hogy Áder János köztársasági elnök bejelentését, miszerint aláírja az alaptörvény módosítását már beárazták a piacok). Ennek megfelelően, hacsak nem érkező a kormányzattól valamilyen megnyugtató, vagy éppen ellenkező hatású komment, akkor Ruzsonyi szerint nem várható nagy kilengés.

Fél 11 előtt pár perccel egy dollár 235,9, egy font 351,9, egy svájci frank 247, míg a japán jen 2,4459 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK