A Konzum PE magántőkealap eladta 2 százalékos részesedését a Konzum Nyrt-ben a Magyar Takarékszövetkezeti Bank számára. Az ügylet keretében 417 200 darab, egyenként 25 forint névértékű, "A" sorozatú, névre szóló, dematerializált törzsrészvényt szerzett - derül ki a BÉT honlapján kiadott rendkívüli tájékoztatásból.

A banki érdekeltségek az elmúlt időszakban dinamikusan változtak a tőzsdei cégben az elmúlt időszakban: április közepén a Konzum Nyrt. érdekeltségébe tartozó KZF Vagyonkezelő Kft.-n keresztül, tőzsdén kívüli ügylet keretében felvásárolta az FHB Jelzálogbank részvényeinek 5,96 százalékát. A csoport kezelésében lévő Konzum PE Magántőkealap tulajdonába, amely 6,85 százalékos szavazati arányt biztosít az FHB irányításában, később aztán az FHB-t továbbadták a Takarékbanknak, amely most vevőként jelent meg a Konzumban.

De júniusban a Konzum Befektetési Alapkezelő az MKB Bank 45 százalékát is megvásárolta már a Metis-alapkezelőt. Így a tőzsdei cégben még márciusban feltűnő Mészáros Lőrinc felcsúti gázszerelő, polgármester és üzletember azonos mértékű közvetett befolyást szerzett Magyarország ötödik legnagyobb bankjában.

A hírre a Konzum részvényeinek árfolyama a napközbeni esésből felállva 2810 forinton, 4,62 százalékos emelkedéssel zárt. Arról, hogy az elmúlt évben 5 409,8 százalékot dráguló  papír megéri-e a vételt, ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!