Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ma kiderült: augusztus 4. óta nem érkezik kőolaj Magyarországra a Barátság vezetéken. A bejelentés óta meredeken zuhan a Mol árfolyama. A cég délelőtt még körülbelül a hétfői zárás körüli szinten forgott, hirtelen azonban 5 százalékos mínuszba került. A hír a forintot és más tőzsdei részvényeket is magával rántott. Az euró ára a reggeli 393 körüli szintről 398 fölé ugrott, az OTP árfolyama is esik. 

A Mol szerint banki technikai problémák miatt zárták el a szállítást. "A Barátság vezetéken néhány napja szünetel a kőolajszállítás, mert tudomásunk szerint technikai problémák merültek fel a banki oldalon az orosz félt érintő tranzitdíj kifizetése kapcsán. Bár a Molnak több hétre elegendő tartaléka van, folyamatosan dolgozik a megoldáson, és egyeztetést kezdeményezett a díjkötelezettség átvállalásáról is" - közölte a hvg.hu érdeklődésére az olajcég.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!