Oroszország Ukrajna ellen indított támadása miatt a tőzsdéken eladási hullám alakult ki, az amerikai határidős és az ázsiai tőzsdeindexek lejtőre kerültek. 

A befektetők a biztonságosabb célpontok felé fordultak, így például az arany drágulásnak indult. A kockázatosabbnak tartott felförekvő piaci devizák gyengültek, így a forint is veszített értékéből. 

Magyar idő szerint nem sokkal fél 8 után az euró árfolyama átlépte a 364 forintos szintet, Szemben a szerda esti 360 forint alatti árfolyammal. A dollár még durvábban drágult: 318 forintról 324 forintra ugrott. 

A mostani gyengüléssel a magyar deviza lényegében elvesztette a január óta összeszedett előnyét: a hét elején az euróhoz képest még 3,2, a dollárhoz képest pedig 2,7 százalékos pluszban volt a január első napjaiban jellemző jegyzésekhez képest. 

Az Ukrajnával kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!