A pandémia által leginkább érintett tavalyi év egészében 1300 milliárd dollár osztalékkifizetésre került sor, ami 12 százalékkal elmaradt a 2019. évitől - írja az MTI.

Az idei harmadik negyedévben az osztalék összege 10 százalékkal nőtt az Egyesült Államokban, 26 százalékkal Japánban, 38 százalékkal az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Japánt leszámítva), Nagy-Britanniában pedig csaknem 90 százalékkal emelkedett, míg Európában 34 százalékkal csökkent a tavalyi harmadik negyedévvel összevetve.

Az amerikai cégek rekordnagyságú, 130,7 milliárd dollárnyi osztalékot fizettek ki a negyedévben, a legtöbbet az AT&T Inc., az Apple Inc., a Microsoft Corp., és az Exxon Mobil.

A Janus Henderson rámutatott arra, hogy a harmadik negyedévben ott emelkedett a legnagyobb mértékben az osztalékösszeg, ahol tavaly a legjelentősebben csökkent, mint például Nagy-Britanniában.

Az alapkezelő korábbi előrejelzéséhez képest 2 százalékkal, 1460 milliárd dollárra javította fel az idén kifizetésre kerülő osztalék várható nagyságát.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!