Osztalékot fizet a BÉT-re tartó társaság

Csaknem 250 millió forintos osztalékot szavazott meg a Duna House közgyűlése.
MTI, 2016. április 30. szombat, 21:00

A Duna House Holding Nyrt. szombati éves rendes közgyűlése megszavazta 247,6 millió forint osztalék kifizetését, az ezt meghaladó adózott eredményt pedig eredménytartalékba helyezi a társaság - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti konszolidált éves jelentést a közgyűlés 2,951 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 965,74 millió forint adózott eredménnyel hagyta jóvá.

Korábbi tájékoztatás szerint az ingatlanközvetítő Duna House törzsrészvényeit 2015. október 28-án vették fel a BÉT terméklistájára, a részvények jegyzése már folyamatban volt tavaly novemberben. A cégcsoport kérésére a BÉT azonban meghosszabbította a tőzsdei kereskedés megkezdésére vonatkozó határidőt, így a cég június 30-ig nyújthatja be erre vonatkozó kérelmét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK