Az OTP Alapkezelő az OTP Supra Alap kezelésének átszervezése mellett döntött. 2022. február 1-jétől egy új, többszereplős működési modellt vezettek be, amelyben a befektetési döntéshozatal és kockázatvállalás csapatban együtt dolgozó portfólió-menedzserek közös munkájának eredménye lesz - közölte az OTP Alapkezelő.

Az alap kezelését Büki András befektetési igazgató, kötvény és devizapiaci szakértő és Boér Levente befektetési igazgató, részvénypiaci szakértő veszi át, Honics István általános vezérigazgató-helyettes, a befektetési terület vezetőjének irányításával és felügyeletével. A közreműködő szakemberek jelentős piaci tapasztalattal rendelkeznek. Honics István 1996-tól, Boér Levente 2005-től, Büki András 2007-től az OTP Alapkezelő munkatársa.

A többszereplős alapkezelői modelltől a kockázat csökkentését és a szélsőséges árfolyamingadozások megakadályozását várja az alapkezelő.

Az OTP Supra Alap továbbra is abszolút hozam stratégiával kezelt származtatott alap „globális macro hedge fund” marad. Portfóliójának össze tételében a jövőben is elsősorban a kötvény- és devizapiaci eszközök, valamint a részvénykitettség lesz meghatározó, illetve az ezekre felvett származtatott pozíciók. Árupiaci eszközök legfeljebb alacsony súllyal jelennek meg.

A veszteség gyors ledolgozásához nagyot kellene kockáztatni

A Supra jelenlegi kockázati besorolása a MIFID által meghatározott 7 elemű kockázati skálán 5-ös, azaz számottevő, ez nem változik, de cél, hogy a volatilitás a jelenlegi kockázati besorolásnak megfelelő határon belül maradjon, ne lépje túl a 15 százalékot.

Az alap a jelenlegi szintről a 2020. márciusi válságot megelőző árfolyam elérését rövid távon csak jelentősen nagy kockázatvállalással tudná megcélozni. Az új stratégia viszont egy jóval óvatosabb megközelítést tartalmaz. Az alap célja, hogy hosszabb távon az állampapírokét jelentősen meghaladó hozamot érjen el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!