Az egy évvel ezelőtti 1,59 milliárd svájci frankról 768 millióra csökkent a Credit Suisse nettó eredménye 2011 második negyedévében. Ez az elemzői várakozásokat is alulmúlta, a piacok ugyanis a konszenzus alapján 1,06 milliárd frankos profitra számítottak.

A nyereség csökkenését látva a svájci bank újabb költségcsökkentési intézkedéseket tervez, 2000 fős leépítést határozott el, ami teljes munkaerejének 4 százalékának felel meg. A menedzsment a lépéstől évente 1 milliárd svájci frankos megtakarítást remél a jövő évtől kezdődően. A cég tavaly jelentősen növelte alkalmazottai számát abban a reményben, hogy ezzel növelheti piaci részesedését. Viszont az idei évben befektetési banki üzletágának nyeresége zuhant, az európai adósságválság ugyanis kockázatkerülésre ösztönözte az ügyfeleket.

A Credit Suisse befektetési banki üzletágának bevételei 41 százalékkal csökkentek a második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva, adózás előtti eredménye pedig 71 százalékkal esett. Privát banki divíziója alig 4 százalékos eredménycsökkenésről számolt be, vagyonkezelési üzletága viszont kiemelkedően teljesített: az egy évvel korábbi 22 millió frankról 202 millióra emelkedett profitja.

A Credit Suisse a második negyedévben 142 millió frankos reorganizációs költséget könyvet el, a költségcsökkentési intézkedésekkel kapcsolatos egyszeri költségek összesen 400-450 millió frankra rúghatnak - közölte a társaság.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!