Pluszban zárt a Dow és az S&P

Tegnap két olyan jegybanki tanulmány is napvilágot látott az Egyesült Államokban, amelyek szerint továbbra is a Fed segítségére szorul a gazdaság. Részben ennek volt köszönhető az S&P 500 és a Dow Jones indexek emelkedése, negatív tartományban zárt ugyanakkor a Nasdaq. Drágult az arany is.
portfolio.hu, 2013. november 6. szerda, 22:42
Fotó: Napi.hu

A kereskedés második felében sem volt egységes a kép az amerikai piacokon. A Nasdaq mindvégig negatív tartományban maradt,  záráskor 0,2 százalékos mínuszban (3932 ponton) tartózkodott, emelkedett ugyanakkor a Dow Jones és az S&P 500. Előbbi 0,8, utóbbi 0,4 százalékot (a záró értékek 15 747, illetve 1770 pont).

Egészen addig, amíg nem lesz gyorsabb a növekedés, nem csökkenthetjük a beavatkozás mértékét - nyilatkozta Sandra Pianalto a jegybanki eszközvásárlások kapcsán. A Cleveland-iFed kormányzó fokozott óvatosságra intett, mondván, hogy hiányzik a kellő tapasztalat.

A folytatódó jegybanki stimulushoz fűzött reményeknek köszönhetően nem csak a tőzsdeindexek emelkedtek. Drágult az arany is: a decemberi határidős árfolyam közel 0,7 százalékot emelkedett a mai kereskedés során, ami részben a dollár-gyengülésnek tudható be. Tegnap még erősödött a dollár, ami miatt bő kéthetes mélyponton is járt az árfolyam. Jelenleg 1317,8 dollárt kérnek egy unciáért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

usa
HOZZÁSZÓLÁSOK