Pluszban zárt Amerika

A múlt hétvégi erősödést folytatva emelkedtek hétfőn a New York-i tőzsde főbb mutatói.
MTI-Eco, 2013. április 22. hétfő, 22:19
Fotó: Napi.hu

A Dow 0,2, az S&P 500-as mutató 0,59, míg a Nasdaq Composite mutató 0,98 százalékkal erősödött a hétfői tőzsdei kereskedésben. Indexnövekedéssel indult a nap azokra a várakozásokra, hogy a héten negyedéves eredményét ismertető 168 cég - köztük az Exxon Mobil és az Apple - profitja összességében nagyobb lehet a szakértők által vártnál.

A hétfőig ismertetett vállalati eredmények jórészt felülmúlták az elemzői becsléseket. Megfigyelők szerint a befektetők azonban nem annyira az elmúlt három hónap eredményeire kíváncsiak, mint inkább arra, hogy mi a cégek várakozása az év hátralevő részére. Kedden a Caterpillar 45 százalékos nyereségcsökkenésről számolt be, és azt közölte, hogy rontotta idei részvényarányos nyereségére és bevételére vonatkozó előrejelzését a termékei iránt csökkenő kereslet miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK