Pluszban zárt Amerika

Emelkedéssel zárták a mai kereskedést a New York-i értéktőzsdék vezető mutatói.
portfolio.hu, 2013. június 3. hétfő, 22:19

A múlt hét végén komolyabb korrekció bontakozott ki az amerikai tőzsdéken, a befektetők május utolsó napján profitrealizálásba kezdtek. Az amerikai tőzsdéken a hétfői kereskedés első perceiben még úgy tûnt, akár nagyobb esés is kirajzolódhat, a vártnál gyengébb amerikai makroadat azonban megfordította a hangulatot, és a fontosabb részvényindexek valamelyest feljebb kúsztak. A várakozások alatti ISM feldolgozóipari adatból azt a következtetést vonták le a befektetők, hogy a gazdaság gyenge teljesítménye mellett az amerikai jegybank tovább folytatja majd eszközvásárlási programját, az addcionális likviditás pedig a részvénypiacok további emelkedését hozhatja.

A kereskedés végére felfelé indultak el a fontosabb amerikai részvényindexek, a múlt hét pénteki közel 200 pontos esés után hétfőn több mint 100 pontot emelkedett a Dow Jones index, az S&P 500 közel 0,5 százalékkal került feljebb, de a gyengén teljesítő Nasdaq is a pozitív tartományban zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK