A DJIA-20 index 0,72 százalékkal, az S&P-500 index 0,71 százalékkal, a Nasdaq Composite index 0,73 százalékkal kezdte magasabban a pénteki kereskedést.

A Wall Street indexei valószínűleg nyereséggel fejezik be a hetet, a Nasdaq Composite index viszont a korábban nagy nyereségeket elkönyvelő technológiai cégeket érintő profitkivétel miatt veszteséggel.

Az árfolyamok emelkedése a pénteki nyitás előtt közzétett kedvező vállalati eredménybeszámolókra vezethető vissza. A Cisco Systems Inc és a Walt Disney Co részvényei a tőzsdén kívüli forgalomban 7 és 3 százalékkal erősödtek.

A harmadik negyedévi tőzsdei beszámoló szezon a vége felé jár, az S&P-500 index tagjainak már 90 százaléka megtette jelentését. Eszerint a harmadik negyedévben közel nyolc százalékkal csökkent a vállalatok nyeresége az egy évvel korábbihoz képest, jóval kevésbé a várt több mint húsz százaléknál.

Az olajár csökkent pénteken, az amerikai piacok nyitásakor a Brent 0,69 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 43,23 dolláron, a WTI pedig 0,80 százalékkal alacsonyabban 40,79 dolláron.

Az eurót 0,10 százalékkal jegyzik erősebben 1,1816 dolláron, az arany spot ára 0,81 százalékkal emelkedett unciánként 1892,28 dollárra - írt az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!