Rallyznak a piacok - jön az összehangolt jegybanki akció?

Közép-európai idő szerint este kilenc után hirtelen meglódultak a nyitva tartó piacok, miután összehangolt jegybanki akciót rebesgetnek.
NAPI, 2012. június 14. csütörtök, 21:21
Fotó: Napi.hu

A híradások szerint G-20-forrásból látott napvilágot az a hír, amely szerint a világ vezető jegybankjai összehangolt akcióra készülnek, hogy szükség esetén így biztosítsanak likviditást a június 17-ei görög választások után.

Az ECB nem kommentálta a hírt, az viszont - hivatalos források alapján - biztosnak tűnik, hogy az eurózóna pénzügyminiszterei vasárnap este telefonkonferenciát tartanak, hogy megvitassák a görög választások lehetséges kimeneteleit.

A hír nyomán a DJIA 12 698, a Nasdaq Composite 2842, az S&P-500 1334 pontra szúrt fel, ám a többlet rövid idő alatt mérséklődött, így fél órával a zárás előtt az indexek rendre 12 62, 2825 és 1325 pontnál jártak, azaz jobbára visszatértek korábbi szintjeikre. Ez látszik az alábbi ábrán is.

forrás: Marketwatch.com

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK