A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 53,71 ponttal, 0,21 százalékkal, 26 071,52 pontra nőtt. Az S&P 500-as mutatója 12,28 ponttal, 0,44 százalékkal emelkedett, és 2810,31 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 40,33 ponttal, 0,55 százalékkal ment feljebb, és 7336,38 ponton zárt - írta az MTI.

A piacokat a jelek szerint nem igazán mozgatta meg, hogy leállnak-e az amerikai kormányzati intézmények. A nap nyertese a Dow komponensei közül a Nike lett, amely 4,6 százalékot emelkedett, míg a nap vesztese a GE, amely 2,3 százalékot esett - írta a Portfolio.

Az S&P-500 indexet a lakossági fogyasztással közvetlen kapcsolatban álló cégek részvényei emelték meg, a Nasdaq Composite index pedig elsősorban technológiai cégeknek köszönhette erősödését - írta az MTI.

A hét elején mindhárom index új rekordot állított be, a Dow első alkalommal zárt 26 ezer pont, az S&P index pedig 2800 pont felett.

Az indexek az év eleje óta rekordot rekordra halmoznak részben az adóreformnak, részben a negyedik negyedévi vállalati eredményektől várt javulásnak köszönhetően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!