Jeff Bezos Amazon-vezér az elmúlt héten összesen egymillió darab Amazon-részvényt adott el, amelyből 1,1 milliárd dollár folyt be. A értékesítés a teljes részesedésének 1,3 százalékát jelenti, és ezzel 16,4 százalékos részesedése marad a cégben - olvasható a portálon.

Bezos részvényeladása nem érheti meglepetésként a piacot, mivel korábban már bejelentette, hogy jelentős mennyiségű Amazon-részvénytől válik meg a jövőben, hogy finanszírozni tudja a Blue Origin nevű, űrutazásra specializálódott cégét.

A múlt héten csere történt a világ leggazdagabb embereinek ranglistáján. A könyvesboltból globális webáruházzá fejlődő Amazon.com tulajdonosa, Jeff Bezos a Bloomberg milliárdoslistáját - a november 3-i adatok szerint - 93,3 milliárd dollárral (közel 25 billió forinttal) vezeti. Ezzel közel 5 milliárdot ver a második helyezett Bill Gatesre, aki évekig szerepelt az első helyen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!