Reménykedve várják a piacok Bernanke beszédét

A Wall Street-i indexek eséssel indították a napot. Az ok ismételten a globális gazdasági gondokban keresendő.
NAPI, 2012. augusztus 30. csütörtök, 16:19
Fotó: Napi.hu

Az amerikai indexek vélhetően azután indítottak a veszteséges zónában, miután Európában a gazdasági bizalom hároméves mélypontra sülyedt, a Japán kiskereskedelmi eladások pedig visszaestek júliusban.

A befektetők nagy várakozásokkal tekintenek a pénteken kezdődő Jackson Hole-i gazdasági fórum elé, ahol a Fed elnöke, Ben Bernanke is felszólal és a piac várakozásai szerint utalást tesz a moetáris lazítás újabb körére, amelyről a Fed szeptemberi ülésén dönthetnek.

A Dow jelenleg 0,7, az S&P-500 0,8, a Nasdaq 0,9 százalékos esésben van.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

usa
HOZZÁSZÓLÁSOK