A fő tulajdonos Wallis Asset Management (WAM) fogja biztosítani az Autowallis korábban meghirdetett MRP-programjához a szükséges részvénymennyiséget - jelentette be a társaság.

A munkavállalói résztulajdonosi programhoz (mrp) szükséges összesen 7,35 százalékos részvénycsomagot (összesen 19 millió 890 ezer 331 részvényről van szó) a WAM térítésmentesen adta át az mrp-szervezetnek. Ezzel a WAM részesedése 72,36 százalékosra csökken, rajta kívül a többi tulajdonos számára a program így nem jár költségekkel.

Kezdetben a csoport 24 vezetője vesz részt a 2, illetve 3 éves programokban, akik csak akkor juthatnak AutoWallis-részvényeikhez (és az azok után addig fizetett osztalékhoz), ha a kitűzött hosszú távú stratégiából levezetett eredményességi célok teljesültek, és ezzel hosszú távon hozzájárulnak a részvényérték növeléséhez.

A programot a vállalattól független mrp-szervezet irányítja - áll a cég közleményében. Az AutoWallis májusban mutatta be 2024-ig szóló stratégiáját és 2029-es jövőképét, melyben a vállalat robusztus növekedésével számol a következő tíz évben, és célja, hogy a közép-kelet- európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatója legyen. A stratégia szerint 2024-ig a cég tavalyi 65,5 milliárd forintos árbevételét meg szeretné duplázni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!