A cég részvénye az elmúlt 3 hónapban 10,93 százalékkal, 12 hónapon belül pedig 67,5 százalékkal emelkedett. Pénteken a New York-i tőzsdén 599,68 dolláron zárt, piaci tőkeértéke meghaladja a 373 milliárd dollárt.

A chipgyártónak nem ez az első részvénydarabolása: 2000 és 2007 között négy ilyet hajtott végre, háromszor egyet kettőre, egyszer pedig kettőt háromra "vágott".

A Nvidia részvényára az elmúlt 14 évben 1640 százalékkal nőtt, miközben Standard & Poor's 500 index, ahol a részvénnyel kereskednek, csupán 183 százalékkal erősödött.

A részvénydarabolásról a végső szót a részvényesek mondják ki a júniusi 3-i közgyűlésükön, és ha zöld fény kap a terv, akkor július 20-ikától indulhat új árfolyamon a részvény.

Tavaly az Apple negyedelte, a Tesla öt részre aprózta fel részvényeit szintén azért, hogy több befektető számára váljanak elérhető a papírjai - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!