A Richter Gedeon Nyrt. is túl van a sikeres kötvénykibocsátáson a jegybank Növekedési kötvényprogramja keretében. A befektetők kapkodtak a cég hitelpapírjaiért, a 70 milliárd forint értékben meghirdetett kötvényekre 111,3 milliárd forintnyi ajánlatot tettek. A Richter azonban csak az eredetileg tervezett 70 milliárd forintos értékben fogadott el ajánlatokat. 

A Richter a legjobb minősítésű kibocsátó az MNB programjában, BBB+ besorolást kapott a Scope Ratingstől. A tízéves kötvényeket 1,7046 százalékos átlaghozammal bocsátotta ki, maguk a papírok 1,75 százalékos kamatot fizetnek évente, vagyis a névérték fölött sikerült eladni azokat. Az aukción elért hozam több mint 1 százalékponttal alacsonyabb a tízéves magyar állampapírénál, vagyis a Richter még az államnál is olcsóbban jutott forráshoz. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!