Rosszul indulhat a nap Európában

Kis gyengüléssel indulhat hétfőn a kereskedés a vezető nyugat-európai értéktőzsdéken.
MTI, 2017. január 9. hétfő, 08:13
Fotó: Reuters

A kezdeti hangulatot az ázsiai tőzsdék vegyes zárása adja meg, délelőtt pedig több makrogazdasági adat befolyásolhatja a trendet.

Még az európai tőzsdekereskedés kezdete előtt hozzák nyilvánosságra a novemberi német ipari termelésre és a külkereskedelem alakulására vonatkozó adatot. Később közzéteszik a Sentix berlini gazdaságkutató intézet januári euróövezeti befektetői hangulatindexét, illetve azt az adatot, hogy miként alakult novemberben a munkanélküliség az Európai Unióban.

Pénteken a londoni FTSE 0,20 százalékkal, a párizsi CAC 0,19 százalékkal, a frankfurti DAX pedig 0,12 százalékkal erősödött.

Hétfőn, röviddel reggel nyolc óra előtt az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 23 cent (0,40 százalék) csökkenéssel 56,87 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK