Rosszul indulhat a nap Európában

Mínuszban indíthatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék irányadó mutatói csütörtökön a szerdai vegyes zárás után.
Dzindzisz Sztefan, 2017. április 6. csütörtök, 08:00
Fotó: Napi.hu

Elemzők szerint az európai tőzsdék kezdetben az ázsiai mutatók gyengülő trendjét követik majd, miközben Európában és a tengerentúlon sem várható fontosabb makrogazdasági adat, ami segítene az útkeresésben a befektetőknek.

Szerdán a New York-i tőzsdék csökkenéssel fejezték be a napot, miután az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed legutóbbi kamatdöntő ülésének aznap ismertetett jegyzőkönyve szerint első alkalommal került szóba, hogy milyen gyakorlati lépések szükségesek a 4,5 ezer milliárd dolláros jegybanki kötvényállomány csökkentésének megkezdéséhez.

Szerdán a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,13 százalékkal erősödött, Frankfurtban a DAX-30 0,53 százalékkal, Párizsban a CAC-40 indexe pedig 0,18 százalékkal gyengült - írja az MTI.

Reggel fél nyolckor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 25 cent csökkenéssel 54,11 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK