Rosszul kezdte az évet az Apple

Nagyot esett idén az Apple, ami részben a rossz tőkepiaci hangulatnak, részben pedig a céggel kapcsolatos rossz híreknek tudható be - írta a Portfolio.hu.
Napi.hu, 2016. január 8. péntek, 21:53

Csaknem 50 milliárd dollárt veszített értékéből az év első hetén az Apple, ami egyrészt annak tudható be, hogy a világ tőzsdéi minden idők egyik legrosszabb évkezdetét tudhatják maguk mögött, másrészt a céggel kapcsolatban is érkezett rossz hír: lapértesülések szerint az Apple akár 30 százalékkal is csökkentheti a legújabb iPhone-modellek gyártását.

Az iPhone 6S és az iPhone 6S Plus szeptemberi piacra dobása óta felhalmozódtak a készletek, ezért döntött az Apple a termelés visszafogása mellett, így a kereskedők értékesíthetik a meglévő készleteiket.

További részletek a Portfolio.hu-n.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK