Rövid, de jó napot zárt New York

Szünnapot követő rövidített kereskedési napon erősödéssel zártak a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói, nem utolsó sorban a "fekete pénteki" kiskereskedelmi forgalomnak köszönhetően - írta az MTI.
Domokos Erika, 2017. november 24. péntek, 22:12
Fotó: Shutterstock

New Yorkban rövidített kereskedés volt pénteken, három órával korábban zárt be a tőzsde, miután csütörtökön a haladás ünnepe miatt nem volt kereskedés.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,14 százalékkal, 23 557,99 pontra emelkedett - írta az MTI.

Az S&P 500-as mutatója 0,21 százalékkal nőtt, és 2602,42 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 21,8 ponttal, 0,32 százalékkal lett több, és 6889,16 ponton zárt.

Az elnök által az amerikai polgároknak karácsonyi ajándékként beígért "hatalmas adócsökkentés" továbbra is foglalkoztatja a piacot. A Wall Street szakértői szerint azonban az év vége előtt ennek a véghezvitele legalábbis kétséges.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK