Hiába kapott engedményeket Magyarország az EU-val folyó huzavonában, hiába vetette be a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is az új likviditásszűkítő tendereket, a forint gyenge maradt. Pénteken nyitás után 424 forint körüli szinten állt az euró, a dollár ára 433 fölé ugrott, a svájci franké 437 fölött járt. 

"A hét végére sem tudta összeszedni magát a forint, így nem tudta letörni a 420 forintos szinteket az EURHUF árfolyama, emellett továbbra is inkább a történelmi csúcs felé mozog az árfolyam. Nagyot gyengült az elmúlt két hétben a forint, hiszen múlt hét elejét még a 404 forintos szintekről indította az EURHUF, míg ma már 423 forint felett jár. Negatívum, hogy ebben az időszakban a dollár sem erősödött, azonban a forint így sem tudott fordítani, tovább gyengült az euróval szemben" - közölte a KBC Equitas.

"Tegnap arra a hírre, hogy Magyarország várhatóan megkapja a kéthónap haladékot, melyről október 13-án dönthetnek az EU igazságügyminiszterei, csak ideiglenesen tudott erősödni. A sajtóhírek szerint a tagálamok jelentős része támogatná, hogy hazánk több időt kapjon, ezzel az október 19-i határidő december 19-re tolódhatna és több ideje lenne a kormánynak, hogy bizonyítsa kész mindent megtenni a jogállamiság helyreállításáért és a korrupció felszámolásáért" - tette ehhez hozzá az Equilor szakértője. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!