Az amerikai részvénypiacokon a gazdaság erősségébe vetett hit rövid távon eredményezhet még új lokális/történelmi csúcsokat, ám összességében az optimizmus eróziójára számítunk. Ebből profitálni az amerikai indexek (S&P 500, DJIA) shortjával, azaz eladásával lehet- írja összefoglaló elemzésében az Equilor a Fed eszközvásárlási programjának csökkentéséről, a taperingről (tapír) szóló döntése nyomán.
Az amerikai kötvénypiacon a hozamemelkedés, azaz az árfolyamcsökkenés folytatására számítanak a brókercég szakértői. 

A dollár esetében kisebb-nagyobb megállókkal övezett erősödés várható a döntés nyomán. A forint és más feltörekvő piaci devizák vonatkozásában felgyorsulhat a tőke kiáramlása, ám az euró/forint és a dollár forint esetében különböző intenzitásra számít az Equilor. A dollár forint esetében markáns emelkedést valószínűsítenek, míg az euró/forint esetében a gazdasági pozicionáltság és a jegybanki hagyományok miatt csak mérsékeltebb emelkedés várható.

A hazai részvénypiacon a globális folyamatok összességében a Molnak kedveznek (főként a dollár miatt), az emelkedés mértéke azonban limitált maradhat. A többi blue chip esetében az egyedi tényezők miatt nem várható szignifikáns árváltozás- írják a cég szakértői.

A hazai kötvénypiac tekintetében a hozamvadászat lassulásával lehet számolni, ráadásul ilyen környezetben a jegybanki kamatcsökkentés mozgástere is szűkül - hívják fel a figyelmet. Érdemesnek lehet a futamidő rövidítésével reagálni a hazai forintos állampapírokban. A devizás vállalati kötvények esetében a dollár alapúakat tartják megfontolandónak, mert itt a forint várható gyengülése könnyedén kompenzálhatja a dollárban számított esetleges árfolyam-eróziót. - vélik az Equilor elemzői.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!