Soha ilyen nem történt még Budapesten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 324,98 pontos, 1,06 százalékos emelkedéssel, történelmi csúcson, 30 938,13 ponton zárt kedden.
MTI, 2016. december 13. kedd, 18:25
Fotó: Napi.hu

A részvénypiac forgalma 11,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

A nyugat-európai kereskedésnek megfelelően teljesítettek a magyar vezető részvények kedden a Budapesti Értéktőzsdén. A befektetők a szerda esti amerikai jegybanki kamatdöntésre, és az azt kísérő nyilatkozatra várnak - mondta Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője.

Az egész napi kereskedésre jellemző volt a vételi erő jelenléte, a nemzetközi hatásnak köszönhetően a BUX történelmi csúcson zárt, külön magyar specifikus hír nem érkezett a nap folyamán.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint a tőzsdei kereskedésre pozitív hatással volt a kedden nyilvánosságra hozott és a vártnál jobb, a német gazdasági hangulatot mutató ZEW-index. A BUX történelmi csúcson zárt az éves átlagnál magasabb forgalom mellett.

A forint árfolyamában nem volt jelentős változás kedden. A magyar állampapír-hozamok rekord alacsony szintre csökkentek, példaként említette, hogy a keddi aukción 0,12 százalékos átlaghozammal keltek el a három hónapos diszkont kincstárjegyek, erre még soha nem volt példa Magyarországon, "szinte ingyen megy a rövidtávú finanszírozás - tette hozzá az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője.

A Mol 330 forinttal, 1,73 százalékkal 19 455 forintra erősödött, 2,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 74 forinttal, 0,91 százalékkal 8197 forintra nőtt, forgalmuk 5,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 489 forintot ért záráskor, forgalma 534,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 66 forinttal, 1,10 százalékkal 6044 forintra emelkedett, a részvények forgalma 3,0 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 1889,60 ponton zárt kedden, ez 5,95 pontos, 0,32 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

v007zsolt, 2016.12.13 20:44

@lomb: Szerintem csak akkor kezd el a hullámzást, ha az eladási árfolyam átlépte a vételi árfolyamot!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lomb, 2016.12.13 20:30

Mit látok? A MOL 19455-ön áll anélkül, hogy ellenséges felvásárlási kísérlet hajtaná fel az árát. Ráadásul az olaj ára a béka sejhaja alatt van és így emelkedik rendületlenül a MOL árfolyama.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html