Soha nem történt még ilyen a magyar államadóssággal

Tíz év elteltével Magyarország újra japán jenben bocsátott ki devizakötvényt - adta hírül az ÁKK Zrt.
Domokos László, 2018. március 14. szerda, 12:10
Fotó: Pixabay

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. két japán bank - a Daiwa Securities Co. Ltd., Tokyo és az SMBC Nikko Securities Inc, Tokyo - közreműködésével az elmúlt másfél hónap során előkészített devizakötvény kibocsátást hajtott végre.

A hároméves futamidejű kötvény 30 milliárd jen összegű, kamata 0,37 százalék. Az euróra való átváltás (devizaswap) után 0,6 százalék alatti hozamot sikerült elérni, ami Magyarország eddigi legalacsonyabb kamatozású devizakötvény-kobocsátást jelenti - közölte az ÁKK.

Magyarország japán jenben kötvényt utoljára 2007-ben bocsátott ki. Tavaly az ország visszakerült befektetésre ajánlott kategóriába a hitelminősítőknél. Ezután kezdődhetett el újra a keleti piacépítési folyamat. A nemzetgazdasági miniszter 2017 végén döntött újabb szamurájkötvény kibocsátásáról, melynek elsődleges célja a biztonság növelése, a több lábon állás, azaz a befektetői kör szélesítése.

A most kibocsátott kötvény lejárata 2021. március 22., a kupon 0,37 százalék, a kibocsátási ár 100 százalékon történt, a hozamfelár pedig 25 bázisppont volt a 3 éves jen swap hozama felett.

A kép forrása: Pixabay.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

a nagy hohoohooo, 2018.03.15 08:29

@lomb: Hámerminemvagyunkazeladósodáskormánya...hehee..sohanemvótmégekkora a magyar államadósság hehee..még az átkosban sem..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lomb, 2018.03.15 00:17

0,37% kamat?????????

Jajjjj, jajjjj! Hol vannak az "offshore" simor-féle boldog békeidők, amikor sikerült 6-7-8%-on devizakötvényt kibocsátani? Hol vannak a boldog békeidők, amikor csak kamatra kb. 4 milliárd ejrót kellett adni a kűfődi "jótevőinknek"?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bahnsteig_Eins, 2018.03.14 19:58

Deviza-adósság elleni harc felfüggesztve...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html