Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Soros eddig olyan cégek részvényeit vette, mint a Lucid vagy a Rivian és kerülte a nagyobb cégeket.

Nemrég azonban a Soros Fund 29 883 Tesla-részvényt vásárolt, amelyen már nyert is ugyanis a cég részvényei június 30 óta mintegy 34 százalékkal erősödtek - írja a lap.

Soros 29,5 millió Ford-részvényt is vásárolt, amely azt sugallja, hogy tetszik neki az a stratégia, amelyet Jim Farley vezérigazgató jelentett be nemrég. Ennek lényege, hogy különválasztják az elektromos és a hagyományos hajtású járművek gyártását. A vállalat ambiciózus célja, hogy 2026-ig 2 millió elektromos járművet állítson elő. Ebben olyan ikonikus modellek segítik, mint a Mustang Mach-E, vagy az elektromos F-150.

Soros részvényvásárlása azt is jelentheti, hogy lát jövőt a két autóipari óriásban, amelyek között ádáz küzdelem zajlik az elektromos autók piacának uralásáért.

A Soros Fund vagyon az elmúlt negyedévben 5,3 százalékkal 5,6 milliárd dollárra emelkedett. Soros vagyonát 8,5 milliárd dollárra becsülik (3246 milliárd forint).

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!