Sosem látott magasságokba emelkedhet az USA

Erősödéssel indították a csütörtöki napot a tengerentúli tőzsdék.
NAPI, 2013. március 14. csütörtök, 16:07
Fotó: Napi.hu

Miután a vártnál kedvezőbben alakult az első alkalommal benyújtott munkanélküliségi segélykérelmek száma az előző héten az USA-ban és a folyó fizetési mérleg is kisebb lett a vártnál északnak indultak az amerikai indexek. "A pozitív makroadat és az erős dollár költekezésre bátorítja a befektetőket" - nyilatkozta Fred Dickson, a Davidson vezető befektetési stratégája a Marketwatchnak, így fél órával a nyitás után a Dow Jones ipari átlaga 0,4, a Nasdaq és az S&P-500 pedig 0,3 százalékos plusszal büszkélkedhetett. Amennyiben kitart a jó hangulat, úgy ez utóbbi tőzsde akár minden idők legjobb zárásában is reménykedhet, míg a DJIA 16 éves csúcsot dönthet, ha csütörtökön is pluszban zár - ezzel ugyanis egymás után a 10. napja végezne a pozitív tartományban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK