Pénteken 12:30-kor már 324,53-re erősödött a forint az euróval szemben, de a délelőtt folyamán már a 323,8-as kurzusra is felért.

Ez komoly változás az elmúlt napokhoz képest. Csütörtökön napi leggyengébb szintjén a forint euróhoz viszonyított árfolyama közel három és fél éves mélyponton járt, amikor egy euróért már 326,45 forintot kellett adni, ami vészesen megközelítette a 2015 januárjában elért 326,88 forintos árfolyamot.

Valószínűleg egy kisebb korrekció történt, amely nem meglepő, mert a forint az elmúlt napokban nagyot esett, volt honnan visszaerősödni. Valamint szerepe lehetett ebben a dollár gyengülésének is, amely egy tegnap közölt, relatív rossz makroadatot követett - mondta el Nyeste Orsolya az Erste Bank elemzője a Napi.hu megkeresésére.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!