Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tavaly a cég egyik legnagyobb célja a hálózatépítés volt, a gigabitképes hálózat létrehozása az országban mindenhol. Jelentős az új hálózatok építése, a meglévő hálózatokat pedig ahol lehetséges technológiai-műszaki fejlesztéssel teszik gigabitképessé. Jelenleg országszerte több mint 3,5 millió elérés van, amely másodpercenként legalább 30 megabit sebességű és ebből közel 1 millió gigabitképes végpont - mondta Rékasi Tibor.

A Telekom piacvezető minden lakossági területen, az integrált szolgáltatásokban is. A vezetékes internet előfizetők száma 6,9 százalékkal nőtt, 1,1 millióra, a vezetékes tv-előfizetőké 6 százalékkal 1,08 millióra, a mobil előfizetők száma 0,7 százalékkal 5,3 millióra emelkedett.

A lakossági mobil adatforgalmazásban 90 százalékos volt a növekedés tavaly, az átlagforgalmazás ügyfelenként havi 2,7 gigabájtra nőtt. A forgalom 38 százalékát a korlátlan csomagok adják. Tavaly az előrefizetéses ügyfelek körében is nőtt több mint 60 százalékkal az adatfelhasználók száma, ez is hozzájárult az átlagos adatfelhasználás növekedéséhez.

Kedvező évet zárt a vállalat 2018-ban, ami a számokban is tükröződik. Az elmúlt öt év a tartós növekedésről szólt, minden fő mutató folyamatosan javul. A cég stratégiáját folyamatosan a piaci változásokhoz igazítják, ezzel tudják vállalni, hogy a növekedés fenntartható - mondta Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes.

Idén némi bevétel-visszaesést várnak, és változni fog a bevételek összetétele, mivel a készülékcserék visszaesése miatt nem számolnak az eszközértékesítések 2018-ashoz hasonló növekedésével. A készülékértékesítések világszerte csökkenést mutatnak.

A közzétett várakozásaik szerint az idei mérsékelt csökkenés után 2021-ig a csoport szintű bevételek a változatlan szinten maradnak. A beruházásokban (CAPEX) 2019-ben is az előző évihez hasonló, 91,8 milliárd forint körüli költést terveznek, és a hálózatfejlesztést továbbra is kiemelten kezelik.

Az igazgatóság 2019-es üzleti év utáni, részvényenkénti 27 forintos osztalékjavaslata feltételének nevezte Szabó, hogy a külső szabályozói környezetben nem történik lényeges változás.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!