Jó napot zártak az ázsiai tőzsdék

Emelkedéssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, és a még nyitva tartó börzék többsége is pluszban állt azután, hogy csütörtökön New Yorkban történelmi csúcsra erősödött a technológiai részvények Nasdaq indexe.
Dzindzisz Sztefan, 2018. július 13. péntek, 08:27
Fotó: MTI/EPA

A tokiói értéktőzsde irányadó mutatója, a Nikke225 index 1,90 százalékos emelkedéssel, 22 610 ponton zárt. A részvények szélesebb körét felölelő Topix mutató 1,27 százalékos pluszban fejezte be a napot.

Az ausztrál tőzsde 0,04 százalékos, a tajpeji börze pedig 1,17 százalékos erősödéssel zárta a hét utolsó kereskedési napját - írja az MTI.

A reggel nyolc órakor még nyitva tartó hongkongi börze fő mutatója 0,37 százalékos erősödést, a sanghaji 0,52 százalékos gyengülést, a szöuli pedig 1,07 százalékos növekedést jelzett.

Reggel nyolc órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 17 cent (0,23 százalék) csökkenéssel, 74,28 dolláron állt. (Az USA nagyot erősödött.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK