A részvénypiac forgalma 13,3 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy az átlagosnál magasabb forgalom mellett iránykeresés folyt a magyar tőzsdén. A BUX pluszban és mínuszban is járt a nap folyamán, végül a keddi záró árához nagyon közel fejezte be a kereskedést.

Az OTP és a Mol kisebb mínuszban zárt, ugyanakkor a Richter részvényei erősödtek, a Magyar Telekom pedig szerdán is tartotta jó formáját.

Piacmozgató vállalati hírek nem érkeztek, a hazai részvényindex az európai trendekkel sodródott, az európai tőzsdéken szintén iránykeresés volt jellemző - tette hozzá a szakértő.

A Mol 2 forinttal, 0,10 százalékkal 2068 forintra csökkent, 2,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,42 százalékkal 11 930 forintra esett, forgalmuk 7,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5,0 forinttal, 1,32 százalékkal 385 forintra erősödött, forgalma 547,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 30 forinttal, 0,42 százalékkal 7120 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3441,29 ponton zárt szerdán, ez 1,45 pontos, 0,04 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tőzsdei hír még, hogy megerősítette az AutoWallis B+ hitelminősítői besorolását a Scope Ratings, miután elvégezte a társaság éves értékelését. A közzétett részletes értékelés alapján a kilátásokat ugyanakkor stabilról pozitívra javította. A 2019 szeptemberét követő egy éves időszak vizsgálata a Magyar Nemzeti Bank által indított Növekedési Kötvényprogramban való részvétel feltétele. A társaság 3 milliárd forint névértékű, 10 éves futamidejű NKP kötvényeivel október eleje óta lehet kereskedni a Budapesti Értéktőzsde XBond piacán

London kivételével nyereséggel zártak szerdán a főbb európai tőzsdeindexek is.

Az európai tőzsdék a szerdai kereskedést emelkedéssel kezdték az előző napi másfél-két százalékos erősödést követően, amely számos piacon kilenc hónappal ezelőtti szintre emelte az árfolyamindexeket.

Szerdán az FTSE EuroFirst 300 páneurópai index 0,04 százalék, a Stoxx Europe 600 index 0,06 százalék csökkenéssel fejezte be a kereskedést, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,16 százalék emelkedéssel.

Londonban 0,65 százalékkal végzett alacsonyabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX viszont 0,02 százalékkal emelkedett, a párizsi CAC-40 index 0,23 százalékkal erősödött.

A milánói tőzsde 0,69 százalékos, a madridi 0,28 százalékos indexemelkedéssel egyaránt újabb kilenc havi csúcson fejezte be a szerdai kereskedést.

Az árfolyamindexekkel párhuzamosan a gazdasági fellendülés és ezzel együtt a kereslet növekedésének a reményében az olaj ára is emelkedik.

Az olajár az elmúlt héten öt százalékkal emelkedett, amit hétfőn további két százalékkal, kedden pedig négy százalékkal tetézett. A WTI ára a hónap eleje óta 27 százalékkal, a Brent ára 29 százalékkal ment fel.

Szerdán nap közben nyolc havi csúcsot érintett mindkét olajtípus ára. Az európai kereskedési idő végén a Brent ára 0,88 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 48,20 dolláron, a WTI ára pedig 1,29 százalékkal ment fel 45,49 dollárra.

Az eurót 0,18 százalékkal jegyzik erősebben 1,1910 dolláron, az arany spot ára 0,20 százalékkal ment fel unciánként 1811,34 dollárra. A hónap eleje óta az euró 2,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben, az arany spot ára pedig 3,5 százalékkal csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!