Az Apple kiütötte Európát, Budapest egyelőre talpon maradt

Négy és fél órával a nyitás után a kereskedés eleji szinten volt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. Európa többi tőzsdéjét az Apple kiütötte.
Dzindzisz Sztefan, 2019. január 3. csütörtök, 13:49
Fotó: AFP

A BUX 13:38-kor 39 725,74 ponton állt, ami egészen minimális 0,02 százalékos mínuszt jelentett. A nap eddigi nyertese az Enefi volt 1,92 százalékos plusszal, de jól ment Nutexnek (1,69 százalékos plusz) és a Plotinusnak (1,54 százalék) is.

A nap vesztese eddig az Estmedia, amelynek papírjai 2,5 százalékos mínuszban vannak, de nem örülhet a Masterplast sem a maga 2,34 százalékos mínuszának.

A blue chipek közül a Magyar Telekom 0,68, a Mol 0,4 és az OTP 0,17 százalékos pluszban volt, míg a Richter 0,36 százalékos mínuszban.

A forgalom eddig 5,3 milliárd forintot tett ki.

A nemzetközi hangulat az Apple bejelentése miatt egyébként kifejezetten pesszimista, hiszen az amerikai vállalat 12 év után először vágta vissza az árbevétel várakozásait. Az ok: a kínai gazdaság lassulása miatt kevesebb eszközt tudnak értékesíteni. A nemzetközi befektetők pedig a kínai gazdaság lassulása mellett az amerikai vámháború aggasztja - foglalja össze a marketwatch.com.

Ennek megfelelően a párizsi CAC-40 és a frankfurti DAX 1,2 százalékos, a milánói FTSE MIB 0,6, míg a londoni FTSE-100 0,4 százalékos mínuszban volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK