Folytatódhat a jó hangulat Európában

Pozitív kezdésre lehet számítani csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacokon az előző napi vegyes zárás után.
Dzindzisz Sztefan, 2019. január 31. csütörtök, 07:37
Fotó: Shutterstock

A határidős indexjegyzések alapján a londoni tőzsde 0,1 százalék, a frankfurti és a párizsi tőzsde pedig 0,2 százalék indexemelkedéssel kezdheti a csütörtöki kereskedést.

Szerdán a páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,41 százalék, a Stoxx 600 index 0,36 százalék emelkedéssel fejezte be a kereskedést, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,26 százalék nyereséggel zárt.

Londonban 1,58 százalékkal erősödött az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,33 százalékkal csökkent, a párizsi CAC-40 index pedig 0,95 százalékkal emelkedett. Madrid 0,52 százalékos indexcsökkenéssel fejezte be a szerdai kereskedést, Milánó pedig 0,36 százalékkal magasabban zárt - írja az MTI.

Az Európai Bizottság szerdán közzétett euróövezeti gazdasági hangulatindexe januárban már a hetedik egymást követő hónapban csökkent és kétéves mélypontot ért el.

Az olajár a szerdai közel két százalék után csütörtökön tovább emelkedett. Részben a venezuelai exportot fenyegető amerikai szankciók, részben az Egyesült Államokban irányuló szaúdi export csökkentése miatt. Az európai kereskedés kezdete előtt bő másfél órával a Brent nyersolaj ára hordónként 62,05 dolláron 0,83 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben, a WTI ára pedig 0,65 százalékkal 54,58 dollárra emelkedett.

Az euró jegyzése 0,22 százalékkal áll magasabban 1,1502 dolláron, az arany ára 0,67 százalékkal unciánként 1318,70 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK