Mínuszban zártak az európai tőzsdék

Veszteséges kezdést követően mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán a keddi erőteljes emelkedés után - írja az MTI.
Szász Péter, 2019. február 6. szerda, 19:28
Fotó: Shutterstock

A londoni FTSE100 index 0,06 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,38 százalékos mínusszal, a párizsi CAC-40 mutató 0,08 százalékos csökkenéssel fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,07 százalékos mínusszal zárta a kereskedést.

Szerdán részben a negyedéves vállalati eredménybeszámolók befolyásolták a befektetői kockázatvállalási hajlandóság alakulását Európában. A Daimler AG részvénye csaknem 2 százalékos mínuszban zárt, miután a német autóipari vállalat a tavalyi negyedik negyedévben az egy évvel korábbinál 49 százalékkal alacsonyabb nyereséget ért el. Az ágazatok közül a technológiai szektor szerepelt a legjobban, részben a svéd Hexagon és a francia Dassault Systemes kedvező negyedéves eredményeinek köszönhetően.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,10 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,22 százalék mínuszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,38 százalék csökkenést jelzett.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 66 cent (1,06 százalék) plusszal, 62,64 dolláron állt.

Az arany unciánkénti ára 0,24 százalékkal, 3,15 dollárral 1316,05 dollárra csökkent.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1377 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1386 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK