A piaci visszaesés ellenére 7 százalékpontot tett ki az organikus bővülés a gépjárműértékesítésben, míg további 33 százalékpont a 2020-ban végrehajtott hat tranzakciónak volt köszönhető.

A közlemény idézte Ormosy Gábort, a vállalat vezérigazgatóját, aki elmondta, tavaly a fedezetmegtartást a koronavírus helyzet miatti szállítási és keresleti ingadozások, valamint a forint árfolyamának kedvezőtlen alakulása is terhelte, amit az értékesítési darabszámok kiemelkedően kedvező trendje csak részben tudott ellensúlyozni.

A gépjárműkölcsönzést kedvezőtlenül érintette a turizmus és az üzleti célú utazás jelentős visszaesése, így a bérleti események száma 60,9 százalékkal 9616 darabra csökkent, amelyet a flottaméret csak részben követett, a 28,2 százalékos visszaeséssel, a hosszabb távú bérleti szerződések hatása miatt.

Az AutoWallis Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik. A részvény ára hétfőn a nyitás óta 4,81 százalékkal, 109 forintra erősödött, a papír éves legmagasabb árfolyama 120 forint, a legalacsonyabb 51,20 forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!