A kedvező számok mögött részben az áll, hogy a vállalat partnerei között nem szerepelnek hangsúlyosan a koronavírus által sújtott üzleti szektorokban működő cégek (autóipar, turizmus, vendéglátás), ugyanakkor a növekedést mutató ágazatokban (kiskereskedelem, ételkiszállítás) a Pensum Group nagyobb forgalmat realizált.

A közlemény szerint a piaci trendek továbbra is kedvezőek: a cégek egyre szívesebben vesznek igénybe munkaerőkölcsönzési szolgáltatásokat, mert így nem kell az elbocsátás költségkockázataival számolniuk.

A vállalat működési hatékonysága jelentősen javult, így a Pensum Group Nyrt. halad tovább a stratégiájában foglalt célok felé. Példaként említették a piaci részesedésének, árbevételének növelését az eredményesség fenntartása, növelése mellett.

A Pensum Group Nyrt. 2012-ben alakult, a vállalat elsődleges feladatának tekinti, hogy a humánerőforrás-szolgáltatás teljes spektrumát lefedve álljon ügyfelei rendelkezésére Magyarországon, Ausztriában és Németországban. Szolgáltatási portfóliójához tartozik egyebek mellett a belföldi és külföldi munkaerő-kölcsönzés, a munkaerő-közvetítés és toborzás. A Pensum Group árbevétele az elmúlt években dinamikusan nőtt, 2020-ban megközelítette a 2,5 milliárd forintot.

A Pensum Group Nyrt. részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek. A részvények ára pénteken 990 forinton zárt. Egy éven belül a legmagasabb értékük 2460 forint, a legalacsonyabb 530 forint volt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!