Az FTSE-100, a DAX és a CAC-40 is egyaránt 1,8 százalékos mínuszban álltak hétfőn dél körül.

A Stoxx Europe 600 1,6 százalékkal esett. A milánói FTSE MIB 2,7, a madridi IBEX-35 1,7 százalékos veszteségben állt.

A MarketWatch szerint az aggodalmak mögött ismételten a járvány áll, befektetők attól tartanak, hogy a nagyobb gazdaságok nem fognak tudni visszaállni a koronavírus-járvány előtti normális kerékvágásba. Ez leginkább olyan cégek részvényárfolyamán csapódott le, mint Carnival utazásszervező cég, amely 6,7 százalékos zhanásban volt, az Airbus, ami 3,5 százalékkal esett vagy a Safran motorgyár, ami 3,2 százalékos mínuszban állt kétfőn dél körül.

Ázsiában gyengüléssel zárult a nap

Gyengüléssel zártak az ázsiai tőzsdék hétfőn, és a reggel 8 órakor még nyitva tartó térségbeli börzéken is borúlátó volt a hangulat - írja az MTI. A térség vezető tőzsdéje, a tokiói 1,29 százalék csökkenéssel, 27 ezer 641 ponton zárt. A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 1,30 százalékkal gyengült.

Az ausztrál tőzsde 0,85 százalék, a tajvani pedig 0,59 százalék mínuszban fejezte be a napot.

Reggel 8 órakor még tartott a kereskedés néhány térségbeli börzén, ekkor a sanghaji tőzsde 0,05 százalék, a hongkongi tőzsde 2,06 százalék, a szöuli pedig 0,90 százalék gyengülést jelzett.

Az északi-tengeri Brent olajfajta ára hordónként 66 centtel (0,90 százalékkal) 72,93 dollárra csökkent. Az arany ára unciánként 0,52 százalékkal (9,35 dollárral) 1805,65 dollárra süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!