Tőzsdére mehet a távolsági buszos cég tulajdonosa

Ha a piaci környezet kedvezően alakul, akkor akár már jövőre tőzsdére mehet a Flixbus tulajdonosa, a Flixmobility - írja a Portfolio a Reuters nyomán.
Szász Péter, 2018. december 9. vasárnap, 09:59
Fotó: Napi.hu - Flixbus

A távolsági busz- és vonatutazásokat lebonyolító vállalat a tőzsdei tőkebevonással további terjeszkedést tervez - olvasható a portálon.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen árazás mellett menne tőzsdére a cég, de a Reuters információi szerint a Flixmobility nem a közlekedési szektor árazási szintjét célozza meg, sokkal inkább technológiai vállalatként pozícionálnák magukat a tőzsdén.

A Magyarországon is ismert Flixbus és Flixtrain név alatt távolsági közlekedési szolgáltatásokat nyújtó cég 2013 óta van jelen a piacon.

A vállalat 35,9 százalékos tulajdonosa a General Atlantic magántőke társaság, az alapítók 23,8 százalékot birtokolnak. További tulajdonosok: Holtzbrinck Ventures 16,3 százalék, Silver Lake 10,8 százalék, Daimler 5,6 százalék.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK