A tájékoztatás szerint a kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyereség (EBIDTA) 32 százalékkal, 18,5 millió euróra nőtt a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest.

Az idei első kilenc hónapban a csoport árbevétele 440,1 millió euró volt, 3,2 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. A nettó eredmény 12,1 millió eurót tett ki, míg egy évvel korábban 15,2 millió euró vesztesége volt a vállalatnak az első három negyedévben. Ugyanebben az időszakban az EBITDA 54,8 millió euró volt az egy évvel korábbi 39,3 millió euró után - írta az MTI.

Barna Zsolt, a cég vezérigazgatója a jelentés szerint arról számolt be, hogy a teljes cégcsoport szintjén stabilizálni tudták a társaság eredménytermelő képességét. A nemzetközi fuvarozási szegmens negyedévről negyedévre kedvezőbb eredményt generál, és igazolja a terveket, a kiemelt ügyfeleknek történő magas minőségű, rugalmas és egyedi igényeket kielégítő szolgáltatás piaci oldalról is életképes üzleti modell - közölte.

A vezérigazgató ismertette, hogy két év szünet után folytatni tudják a belföldi és a nemzetközi fuvarozásban használt járműflotta cseréjét, ezzel is csökkentve a tevékenység költségszintjét, illetve károsanyag-kibocsátását. Hozzátette ugyanakkor, hogy az egész logisztikai iparágat érintő kockázatokat is látnak, és ezek hatásai a következő hónapokra nehezen előrejelezhetők.

A Waberer's részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén a prémium kategóriában kereskednek, a részvény 2540 forinton zárt pénteken. Az elmúlt egy évben a Waberer's részvények legmagasabb árfolyama 2870 forint, a legalacsonyabb 1050 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!