Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta: a nemzetközi befektetői hangulat továbbra is kedvező. A hazai alulteljesítést az okozta, hogy az elmúlt két-három napban az OTP és a Mol árfolyama is jelentősen emelkedett és fontos ellenállási szintek közelébe ért. Emiatt sok befektető a profitrealizálás mellett döntött, annak ellenére, hogy mindkét vállalat jó eredményekről számolt be a pénteken közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentésében - jelezte.

A forgalom átlagos volt a hét utolsó kereskedési napján, ami a szakértő szerint jelzi, hogy nem volt kritikus az eladói nyomás.

Varga Zoltán nem számít trendfordulóra, mint mondta, ha tovább tart a pozitív nemzetközi befektetői hangulat, hamarosan újra emelkedhetnek az árfolyamok a hazai tőzsdén.

A Mol 38 forinttal, 1,36 százalékkal 2756 forintra csökkent, 2,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 455 forinttal, 2,35 százalékkal 18 945 forintra esett, forgalmuk 9,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2,5 forinttal, 0,57 százalékkal 437,50 forintra erősödött, forgalma 306,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 80 forinttal, 0,90 százalékkal 8770 forintra gyengült, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!