Az olajár mozgatta a Mol árfolyamát

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 218,51 pontos, 0,55 százalékos emelkedéssel, 39 598,29 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 10,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest - írja az MTI.
Szász Péter, 2018. november 26. hétfő, 18:00
Fotó: Napi.hu

A Mol 24 forinttal, 0,76 százalékkal 3172 forintra erősödött, 1,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 70 forinttal, 0,62 százalékkal 11 450 forintra nőtt, forgalmuk 5,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,50 forinttal, 0,11 százalékkal 445 forintra emelkedett, forgalma 485,4 millió forint volt.

A Richter-papírok 30 forinttal, 0,57 százalékkal 5270 forintra gyengültek, forgalmuk 1 milliárd forintot ért el.

A nyugat-európai tőzsdék erősen kezdték a napot, a jó hangulat végig megmaradt, a német DAX index várhatóan közel 1,5 százalékos pluszban fog zárni. A tengerentúlon is erős teljesítményeket lehet látni, 1-1,5 százalékos pluszok között mozognak a vezető amerikai indexek - mondta Pleschinger Gyula, az MKB Bank treasury értékesítési és befektetési szolgáltatások igazgatója az M1-en.

Ennek elsősorban az az oka, hogy az olaj árfolyama 60 dollár fölé emelkedett, ami magával húzta az energiaszektor papírjait mind Európában, mind a tengerentúlon. Ezen felül a jó hírek közé sorolhatók a hétvégi Brexit-fejlemények is, a font és a tőzsdeindexek erősödése jelezte, hogy a befektetők optimistábbá váltak a kilátásokkal kapcsolatban.

A pozitív nyugat-európai hangulat csak részben ragadt át a magyar papírokra, a BUX index mintegy 0,5 százalékos pluszt tudott produkálni. A nap nyertese a Mol részvénye volt közel 0,8 százalékos emelkedéssel, ami aligha meglepő az olajárak mozgásának tükrében - mondta az igazgató.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK