A Mol 6 forinttal, 0,21 százalékkal 2880 forintra erősödött, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 270 forinttal, 2,25 százalékkal 12 260 forintra nőtt, forgalmuk 5,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,24 százalékkal 424 forintra emelkedett, forgalma 51,7 millió forint volt.

A Richter-papírok 12 forinttal, 0,24 százalékkal 4956 forintra gyengültek, forgalmuk 998,4 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4224,75 ponton zárt szerdán, ez 11,42 pontos, 0,27 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

A nemzetközi parketten is emelkedés volt látható. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy mind a kínai, mind az európai piacról pozitív makroadatok jöttek, ami csökkentette a növekedéssel kapcsolatos félelmeket. A hongkongi tüntetésekkel összefüggésben is jöttek pozitív hírek, ami mérsékelte az aggodalmakat: a hongkongi kormányzó szerdán visszavonta a heves társadalmi ellenállást kiváltó kiadatási törvénytervezetet. A keddi gyengélkedést követően így visszapattanás rajzolódik ki a piacokon. A budapesti tőzsdén visszafogottabb az emelkedés, a legerősebb szereplő az OTP volt, a bankpapír adta a BUX erejét - mondta Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!