A Mol 16 forinttal, 0,62 százalékkal 2600 forintra erősödött, 2,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 200 forinttal, 1,17 százalékkal 16 835 forintra csökkent, forgalmuk 7,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2,50 forinttal, 0,60 százalékkal 420,50 forintra nőtt, forgalma 81,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,45 százalékkal 8850 forintra esett, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4388,32 ponton zárt kedden, ez 61,68 pontos, 1,43 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva - írja az MTI.

Kedden nemzetközi társaihoz képest alulteljesített a Budapesti Értéktőzsde, Európában 1 százalék körüli pluszban kereskedtek nap közben, az amerikai tőzsdén az indexek vegyes képet mutattak. A forgalom viszonylag magasan alakult a BÉT-en, főleg az OTP részvényeivel kereskedtek jelentősebb tételben. A budapesti tőzsdén a nyitás után még kedvező volt hangulat, majd délután el kezdett csökkenni a BUX, jelentős eladási hullám indult az OTP, a Mol és a Richter részvényeiben is.

- mondta Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!