A Mol 36 forinttal, 1,37 százalékkal 2660 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 235 forinttal, 1,32 százalékkal 17 980 forintra nőtt, forgalmuk 8,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4,5 forinttal, 1,07 százalékkal 426 forintra emelkedett, forgalma 159,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 60 forinttal, 0,70 százalékkal 8600 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,0 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4344,07 ponton zárt szerdán, ez 7,75 pontos, 0,18 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva - írja az MTI.

Pluszban zárt a magyar tőzsde, felülteljesítő volt a vezető európai börzékhez képest, bár nem érkeztek olyan hírek, amelyek indokolnák ezt az erősödést. Az olajár továbbra is jelentősen emelkedik, ez segíthette a Mol részvényeit. Az OTP ugyanakkor szintén nagy erőt mutatott, de a bankpapírral kapcsolatban nem voltak hírek. Hétfőn szintén kifejezetten jól teljesített a hazai piac, kedden viszont nagyot esett a részvényindex. A szakértő szerint ezek a kilengések egyik napról a másikra inkább az idegességre utalnak a piacon.

- mondta Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője

 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!