A határidős indexjegyzések és a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a főbb európai piacokon 0,1 százalék körüli indexemelkedésre lehet számítani a hétfői nyitáskor.

A tőzsdei befektetők figyelmét a héten az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás első fázisának küszöbön álló aláírása, valamint az amerikai piacokon kezdődő vállalati eredménybeszámolói időszak köti majd le. Az amerikai-kínai kereskedelmi egyezmény első fázisának a tető alá hozását már "beárazták" ugyan a piacok, de az aláírás megnyugtathatja a kedélyeket és további emelkedéshez vezethet. Pozitív árfolyamhatásra számítanak tőzsdei szakértők a negyedik negyedéves vállalati eredményektől is az MTI beszámolója szerint.

QP | Quality Placement

Hétfőn az olajár emelkedett. Az európai kereskedési idő kezdete előtt másfél órával a Brent nyersolaj ára hordónként 65,06 dolláron 0,12 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben, a WTI ára pedig 0,20 százalékkal 59,16 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,09 százalékkal jegyzik erősebben 1,1130 dolláron, az arany spot ára 0,49 százalékkal unciánként 1554,33 dollárra csökkent.

Pénteken a páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,16 százalékkal, a Stoxx Europe 600 index 0,21 százalékkal gyengült, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,17 százalékkal csökkent. Londonban 0,14 százalékkal végzett alacsonyabban az FTSE-100 index. A frankfurti DAX index, a párizsi CAC-40 index és a madridi IBEX-35 index egyaránt 0,09 százalékkal gyengült. Milánóban viszont 0,02 százalékos emelkedéssel fejezte be a pénteki kereskedést az FTSE MIB index.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!