Józsa Bence az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, az OTP 4,26 százalékos esése húzta le a BUX-ot. Mivel a vezető részvényekkel összefüggésben egyéni hírek nem érkeztek, ezért a bankpapír árfolyamának csökkenése részben az Oroszországgal szemben tervezett újabb szankciókkal magyarázható.

Arra is kitért, hogy Joe Biden amerikai elnök Európába látogatott és Ukrajna ügyében részt vett egyebek mellett az európai uniós csúcson, és a világ legfejlettebb ipari országait tömörítő G7-ek állam-, illetve kormányfőinek csúcstalálkozóján is.

Mindezek miatt a nemzetközi piacokon most kivárás tapasztalható, az elemző szerint kérdéses, hogy ezeknek a tárgyalásoknak a következtében csütörtökön este vagy pénteken milyen bejelentéseket tesznek, valamint, hogy "mit lép a nyugat az orosz-ukrán konfliktus árnyékában".

A Mol 10 forinttal, 0,36 százalékkal 2790 forintra csökkent, 4,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 525 forinttal, 4,26 százalékkal 11 810 forintra esett, forgalmuk 19,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3,5 forinttal, 0,87 százalékkal 405 forintra erősödött, forgalma 203,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal, 0,35 százalékkal 7185 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!