A tőzsde vezérigazgatójának döntése alapján 14 654 028 darab, egyenként 0,35 euró névértékű, 5 128 910 euró össznévértékű, dematerializált, névre szóló törzsrészvény kerül bevezetésre holnaptól a tőzsdére - írja a Portfolio.hu. A BÉT egyúttal felhívja a befektetők és a piaci szereplők figyelmét arra, hogy a terméklistára történő felvétellel a kibocsátó törzsrészvényei bevezetésre kerültek a tőzsdére, azonban tekintettel arra, hogy a kibocsátó a bevezetési kérelem benyújtásakor zártkörűen működő részvénytársaság, az első kereskedési nap meghatározására még nem került sor, a részvényekkel történő kereskedésre még nincs lehetőség.

A részvények tőzsdei kereskedésének megkezdését a kibocsátó a szabályzatban meghatározott feltételek teljesítése esetén, a bevezetési naptól számított 90 napos határidőn belül külön eljárásban kérelmezheti.

A Waberer's lépése nem meglepő, hiszen korábban többször volt szó arról, hogy szeretnének a tőzsdére menni. Wáberer György alapító többször nyilatkozott arról, hogy mára egész Európa egyik legnagyobb fuvarozó cége lettek, így a következő lépés a tőzsdei bevezetés lehet.

Wáberer György szállítmányozás, logisztika és pénzügyi szolgáltatások terén érdekelt üzletember a Napi.hu A 100 leggazdagabb című kiadványának szereplője több mint tíz éve, 2015-ben mintegy 80 milliárd forintra becsült vagyonával a lista 9. helyén állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!