Pénteken a DJIA-30 index 0,27 százalék, az S&P-500 index 0,32 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 0,51 százalék pluszt jelzett kezdéskor.

A tőzsdék csütörtökön zárva voltak a hálaadási ünnep miatt, ma pedig rövidített napot tartanak.

A mai jó hangulat részben annak köszönhető, hogy Donald Trump hivatalban lévő elnök tegnap bejelentette, ha az elektori testület Joe Biden demokrata párti jelöltet választja, akkor ő átadja a Fehér Házat - tehát Trump valamilyen formában már beismerte a vereséget, viszont formálisan még mindig nem adta fel - jegyzete meg a Porfolio.

A pénteki New York-i tőzsdenyitáskor, 15.30-kor vegyesen mozogtak a vezető európai tőzsdemutatók - írja az MTI. Londonban a FTSE 0,41 százalékos mínuszban állt, miközben a frankfurti DAX index 0,21 százalék, a párizsi CAC index pedig 0,59 százalék pluszt jelzett.

Ugyanekkor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 31 cent (0,65 százalék) emelkedéssel, 48,10 dolláron állt.

Az arany ára unciánként 1,65 százalékkal (29,8 dollárral) 1775,70 dollárra csökkent.

Az euró drágult a dollárral szemben: reggel 1,1927 dollárt, 15.30 órakor 1,1936 dollárt ért egy euró.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!